Které články vás v roce 2022 zaujaly nejvíce? Podívejte se na čtyři nejčtenější

11. leden 2023

Na našem blogu i sociálních sítích vás pravidelně zásobujeme tématy ze světa HR a nejnovějšími informacemi z trhu práce. Které články vás v roce 2022 nejvíce zaujaly a patřily tak k těm nejčtenějším? Pojďte si je s námi připomenout.

Které články vás v roce 2022 zaujaly nejvíce? Podívejte se na čtyři nejčtenějšíKteré články vás v roce 2022 zaujaly nejvíce? Podívejte se na čtyři nejčtenější

Top 3 pozice, které je v Česku téměř nemožné obsadit

O tom, že je v Česku obtížné obsadit některé pracovní pozice, personalisté diskutují už dlouhou dobu. Jde o téma, které je trápí a na které zatím nenašli řešení. A zdá se, že situace se nebude lepšit ani v budoucnu. Z obou monitorů, které jsme v letošním roce realizovali, jasně vyplynulo, že zaměstnavatelé plánují v následujících měsících pracovníky spíše nabírat, než je propouštět. Přitom už dnes připadá na jedno volné pracovní místo v průměru méně než 1 uchazeč. Jedno z možných řešení této situace jsme vám pak přinesli také v tomto článku.

Téměř dvě třetiny ukrajinských uprchlíků plánují v Česku zůstat natrvalo, jejich odbornost se však nepotkává s potřebami trhu

Tento článek byl vůbec jednou z prvních sond mezi ukrajinskými uprchlíky u nás. V tomto textu jsme vám přinesli informace o jejich pohlaví, věku, vzdělání i potřebách. Průzkum jsme zrealizovali v rámci speciálního veletrhu práce v květnu letošního roku a jedním ze zjištění například bylo, že téměř dvě třetiny těchto občanů chtějí zůstat v Česku a hledat si zde dlouhodobou práci. I přesto, že 59 % jich má vysokoškolské vzdělání, zaměstnání kvůli jazykové bariéře nachází nejčastěji ve výrobě.

Dovolená, připojištění nebo flexipass jsou tahounem mezi benefity

Benefity byly dalším tématem, které vás na našem blogu zaujaly. Není novinkou, že dlouhodobě táhnou především finanční odměny, tedy různé peněžní bonusy, prémie, ale i 13. nebo 14. platy. Ty má podle průzkumů na výplatních páskách třetina zaměstnanců a uvítaly by je další dvě pětiny pracujících, kterým je zaměstnavatel neposkytuje. V průzkumu Hofmann Personal Monitor jsme se ale zaměřili na to, co kromě peněz na zaměstnance funguje a jaké další firemní výhody lidé ocení.

Jak poznat, že je čas změnit práci?

Jste ve své práci nespokojení a uvažujete o změně? Ať už se jedná o nedostatečné finanční ohodnocení, stereotypní náplň práce nebo špatné vztahy na pracovišti, je třeba zvážit, zda je situace krátkodobá a dá se řešit, nebo se opravdu jedná o znamení, že je čas jít dál. Podívejte se na signály, které vám mohou napovědět.

Newsletter

Chcete-li pravidelně dostávat informace o aktuálním vývoji nezaměstnanosti a dalších novinkách z pracovního trhu a HR, odebírejte náš zpravodaj HOFMANN NEWS! Stačí kliknout na odkaz a vyplnit svůj email.